Який найкращий вік для народження дитини?

          Вагітність – це нормальний фізіологічний процес. Це не захворювання! Тому не потрібно панікувати й придумувати собі всяку всячину: постільний режим, дієти, днями не виходити на вулицю, щоб не підчепити якийсь вірус. Це прекрасний момент для того, щоб полюбити себе й нарешті відпочити від буденних клопотів.

Тож, якщо ви вирішили стати мамою, вам буде цікаво дізнатись про найкращий час для народження дитинки. На мою думку, найкращим буде той момент, коли рівень здоров’я майбутніх батьків буде найвищим. Оскільки, чим здоровіші батьки, тим здоровішою буде дитина. Тому, раджу в період планування вагітності зробити таке:

  • перевірте стан свого здоров’я і, якщо потрібно, – підлікуйтесь (під контролем свого лікаря);
  • добре відпочиньте ( найкращий відпочинок – це відпочинок на природі);
  • обов’язково відмовтесь від шкідливих звичок (куріння, алкоголь, (борони вас Боже) наркотичні препарати, надмірне сидіння біля  моніторів комп’ютера чи ТВ;
  • відвідайте стоматолога! (Під час внутрішньоутробного розвитку скелет дитини формується із кальцію та фосфору, які “дає” їй мама. Коли цих елементів не вистачає, у матері можуть псуватись зуби. Саме тому потрібно слідкувати за станом зубів під час та після вагітності.);
  • якщо це можливо – відмовтесь від усіх лікарських препаратів. (Винятком буде фолієва кислота. Це вітамін групи В. ФК –  одна з поживних речовин, які запобігають вадам розвитку нервової трубки, таким як цілина хребта або аненцефалія (відсутність головного мозку). Оскільки нервова трубка, з якої складається спинний мозок дитини, розвивається на ранніх термінах вагітності (після зачаття), то було б дуже добре, якби майбутня мама приймала фолїєву кислоту за 1-3 місяці до зачаття та впродовж 12 тижнів після зачаття дитинки.);
  • намагайтесь не користуватись побутовою та садовою хімією.

Отже, ми чітко з’ясували що здоров’я майбутньої дитини цілком залежить від здоров’я її батьків. А що ж відносно віку? Вчені радять народжувати після 20-ти років (хоча більшість жінок в цей час думають про кар’єрний ріст та й емоційно й матеріально не зовсім готові до таких змін у свому житті). Ризик й ускладнення під час вагітності збільшується, коли матері більше 35-ти років. У цьому віці є загроза народити дитину зі синдромом Дауна. Що ж стосується жінок до 18-ти років, то вони ризикують народити дитину з малою масою тіла, або ж мертву дитину 😦 . Проте, всього цього можна уникнути, якщо вести здоровий спосіб життя та регулярно ходити на огляд до лікаря.
Якщо говорити про місяць зачаття майбутньої дитини, то ви повинні знати, що максимально високим рівень здоров’я людини припадає на осінь (вересень – жовтень). У цей період майбутня мама отримує достатню кількість свіжих овочів та фруктів, вона відпочила влітку. З іншого боку – дуже добре, коли дитина народжується осінню – легше організувати закалювання до зими. Діти, які народжені взимку, теж щасливчики, тому що від вірусів їх ще захищає отриманий від мами імунітет. Уних менша схильність до захворювань.
Із сказаного вище робимо такий висновок: якщо в майбутніх батьків немає серйозних проблем із здоров’ям, можете планувати зачаття свого чада на січень-лютий, щоб народити восени. А якщо здоров’я не “на відмінно”, плануйте вагітність весною.

Бережіть здоров’я, дорогі батьки, успіхів Вам 🙂

Залишити коментар